Treba da budemo ponosni, ovo smo čekali decenijama: Vučić pokazao kako Koridor 10 izgleda u brojkama (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2019, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Treba da budemo ponosni, ovo smo čekali decenijama": Vučić pokazao kako Koridor 10 izgleda u brojkama (FOTO)

Koridor 10 je jedan od najvažnijih panevropskih saobraćajnih koridora koji prolazi kroz Srbiju

Predsednik Aleksandar Vučić je danas na svom Instagram nalogu "budućnostsrbijeav", uoči otvaranja autoputa kroz Grdeličku klisuru najavljenog za vikend, istakao da je to najteža deonica južnog kraka Koridora 10 duga 26,3 kilometara, kao i da je Koridor 10 jedan od najvažnijih panevropskih saobraćajnih koridora koji prolazi kroz našu zemlju.

- Treba da budemo ponosni, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovo smo čekali decenijama. Autoputevi nas spajaju, donose nova radna mesta, veće plate i veći broj turista - naveo je predsednik.

Koridor 10 je, takođe, jedan od najvažnijih panevropskih saobraćajnih koridora koji prolazi kroz Srbiju i povezuje Austriju, Mađarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku, Makedoniju i Grčku, čija je izgradnja počela još 1970. godine u bivšoj SFRJ.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on May 16, 2019 at 1:17am PDT

- Trasa autoputa kroz Grdeličku klisuru najteža je deonica južnog kraka Koridora 10, duga 26,3 km. Očekivana vrednost investicije je 350 miliona evra - rekao je predsednik.

Uz tekst su na instagram nalogu "budućnostsrbijeav" objavljene i fotogafije završenog autoputa, kao i podaci o tom projektu.

Na primer, da se na deonici Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri nalaze i dva najsavremenija tunela (Predejane i Manajle) i 36 mostova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.