Traže izmenu zakona: Skratiti radno vreme u Srbiji sa 8h na 6h

Izvor: B92, 02.Dec.2018, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže izmenu zakona: "Skratiti radno vreme u Srbiji sa 8h na 6h"

Beograd -- Pokret obnove Кraljevine Srbije podneo je Skupštini Srbije predlog izmena Zakona o radu kako bi se radno vreme skratilo sa 8 na 6 sati.

Kako navode, to čine po uzoru na "neke evropske kraljevine".

"Na ovaj način produktivnost bi bila povećana, ali i sreća radnika zbog činjenice da imaju više vremena za sebe i svoje porodice tokom dana", rekao je u pisanoj izjavi narodni poslanik i predsednik POКS Žika Gojković, prenosi ovaj pokret.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ocenio da bi se skraćenjem radnog vrema smanjio broj bolovanja, pa samim tim i troškovi poslodavca i države, a efikasnost na poslu i kvalitet usluge bi se povećali.

"Velika je zabluda da radnici mogu da rade punom koncentracijom i kapacitetom svih osam sati, zato je bolje efikasnije raditi šest sati, nego manje efikasno osam", izjavio je Gojković. POКS je naveo da su u Кraljevini Švedskoj pojedine kompanije, poput proizvođača automobila Tojota iz Geteborga, prešle na ovaj sistem još pre 13 godina i nisu ga napustile do danas, jer, osim što su dobile srećnije radnike, zabeležile su i veći profit.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Traže da se skrati radno vreme u Srbiji na šest sati

Izvor: Mondo, 02.Dec.2018

Pokret obnove Кraljevine Srbije podneo je Skupštini Srbije predlog izmena Zakona o radu kako bi se radno vreme skratilo sa 8 na 6 sati...Foto: MONDO/P. V...U saopštenju pokreta navodi se da to čine po uzoru na "neke evropske kraljevine"..."Na ovaj način produktivnost bi bila povećana, ali i sreća...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.