Tramp: Kina zatražila nastavak pregovora

Izvor: B92, 26.Avg.2019, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Kina zatražila nastavak pregovora

Bijaric -- Predsednik SAD Donald Tramp rekao je danas da je Kina zatražila od zvaničnog Vašingtona da se nastave trgovinski pregovori te dve zemlje.

Tramp je dodao da očekuje da pregovori počnu "vrlo brzo".

Govoreći pred sastanak sa egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom al-Sisijem u Bijaricu gde se održava sastanak G7, Tramp >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je istakao da je zvanični Peking kontaktirao trgovinske pregovarače SAD i izrazio spremnost za nastavak pregovora.

Tramp kaže da je to prvi put kako oseća da Kina zaista želi "da se dogovori" i ističe da "veoma poštuje" potez Pekinga, kao i njenog predsednika Sji Đinpinga.

Prethodno je potpredsednik kineske Vlade Liu He rekao danas da je Kina spremna da reši trgovinski spor sa Sjedinjenim Državama kroz mirne pregovore.

Liu, koji je glavni kineski pregovarač, dodao je da se Peking oštro protivi eskalaciji konflikta, prenosi Rojters.

Izjava kineskog pregovarača dolazi nakon što je američki predsednik Donald Tramp nametnuo još pet odsto carinskih taksi na kinesku robu u vrednosti od oko 550 milijardi dolara, uzvrativši tako Kini za uvođenje recipročnih mera prema SAD nametanjem taksi na američku robu u vrednosti od 75 milijardi dolara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Trump: Kina želi da se obnove razgovori o trgovini

Izvor: VOA, 26.Avg.2019

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je u ponedeljak da je Kina zatražila da se nastave pregovori o trgovini, što je potez koji je usledio nakon što su dve zemlje proglasile poslednju rundu uvođenja recipročnih tarifa. Govoreći na sastanku lidera G-7 u Francuskoj, Tramp je rekao novinarima da je...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.