Topličin venac i Trg Republike biće završeni 1. septembra

Izvor: B92, 24.Avg.2019, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Topličin venac i Trg Republike biće završeni 1. septembra

Karađorđeva ulica će biti puštena za saobraćaj 1. septembra, kao i Topličin venac i Trg Republike, izjavio je sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović.

Kako prenosi Beoinfo, on je u intervjuu na TV Hepi apelovao i na građane da koriste alternativne pravce u delu Karađorđeve ulice koja je privremeno zatvorena do ponedeljka.

"Preporučujem građanima da koriste alternativne pravce kako bi se u ovom delu izbegla gužva. Moguće je Ulicom Gavrila Principa i Kraljevića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Marka, a zatim Hercegovačkom ka kružnom toku doći do Starog savskog mosta", rekao je Rafailović.

On je dodao da će Karađorđeva ulica 1. septembra biti potpuno puštena za saobraćaj i ocenio da će puštanjem za saobraćaj ove ulice biti rastrećen saobraćaj u centru grada, jer, kako je naveo, ona je ozbiljna transferzala od Dorćola do Starog savskog mosta.

Rafailović je istakao da će Trg Republike biti gotov 1. septembra i da je njegova rekonstrukcija bila veoma obimna, složena i komplikovana.

"Potrebno je bilo zameniti svu infrastrukturu, dokumentacija nije predviđala sve što je pronađeno od arheoloških ostataka, potrebni su bili i konzervatorski poduhvati. Najvažnije je da rok koji smo dali ispunjavamo, i da će do 1. septembra ovaj trg biti završen", rekao je gradski sekretar.

On je dodao da će takođe i saobraćaj na ovom trgu, ali i na Topličinom vencu biti pušten.

Prema njegovim rečima, režim saobraćaja u ovim delovima neće biti promenjen, ali je data prednost pešacima, zbog čega su ulice popločane kockom i označene kao zone usporenog saobraćaja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.