Tomosovi radnici nisu dobili plaće, traže stečaj

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Nov.2018, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomosovi radnici nisu dobili plaće, traže stečaj

LJUBLJANA - Radnici Tomosa protekloga su tjedna uložili prijedlog za stečaj kompanije, potvrdio je za STA sindikalist Sašo Ristič.

Radnici su tako postupili nakon što nisu dobili plaće, doprinose, regres, a u nekim slučajevima niti pomoć solidarnosti.

Takav korak Rističa nije iznenadio, no žao mu je što se takvo što događa jer je Tomos kompanija s dugogodišnjom tradicijom i međunarodno priznatom robnom markom.

Direktor i vlasnik Tomosa Iztok >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Pikl nije želio komentirati ove informacije jer tvrdi da prijedlog još nije vidio. Tvrdi kako kompanija još nije zrela za stečaj.

Prije nekoliko tjedana pisali smo kako je Pošta Slovenije zaustavila dubinski pregled poslovanja Tomosa i odustala od daljnjih koraka povezanih s kapitalnim ulaskom u kopersku kompaniju.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.