Todorić traži komisiju: Gde je milijardu kuna

Izvor: B92, 24.Sep.2017, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorić traži komisiju: Gde je milijardu kuna

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić pozvao je parlamentarne stranke na formiranje saborske komisije koja bi rasvetlila okolnosti koje su se dogodile u Agrokoru

Todorić je na svom blogu objavio da je formiranje komisije nužno, jer smatra da su Ustav i zakoni Hrvatske teško povređeni, a da je Lex Agrokor prouzrokovao štete od više milijardi kuna i to ne samo Agrokoru, već i Hrvatskoj.

Takođe, Todorić navodi da samo istražna komisija Sabora može dati sve odgovore >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i utvrditi imena odgovornih, a koji se, po njemu, nalaze u vrhu vlasti i najavljuje da će dostaviti sve relevantne dokumente i dokaze.

Kako navodi, podržava osnivanje komisije kao "odgovoran čovek" koji je Agrokor stvorio i uspešno vodio desetinama godina, sve dok u tome nije, kako kaže, onemogućen "neodgovornom političkom silom koja je kroz neustavni Lex Agrokor kojim je Vlada nacionalizovala privatno vlasništvo".

On tvrdi i da je Vlada donela zakon skrojen samo za jednu firmu i izražava nadu da neće blokirati osnivanje komisije, kao da neće biti pritisaka na Ustavni sud kod utvrđivanja ustavnosti Lex Agrokora. Todorić se juče prvi put oglasio saopstenjem od izbijanja afere vezane za slom kompanije Agrokor.

Ocenio je da je nacionalizacija Agrokora, koju je dizajnirala Vlada, politički projekat, suprotan interesima Hrvatske. Najavio je pravne mere i razotkrivanje "sprege politike, privatnih interesa čelnika fondova i važnih ljudi iz samog Agrokora", koja je, tvrdi, stvarni razlog donošenja neustavnog Lex Agrokora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.