Meta preti da će se povući iz Evrope

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 07.Feb.2022, 15:14

Meta preti da će se povući iz Evrope

Kompanija Meta razmatra povlačenje sa evropskog tržišta, ako više ne bude mogla da razmenjuje podatke evropskih korisnika sa Sjedinjenim Američkim Državama, nakon Schrems II presude.

Kompanija Marka Zukerberga navodi u podnesku američkoj Komisiji za hartije od vrednosti (SEC) da razmišlja o povlačenju sa evropskog tržišta i sve zavisi od Schrems II presude.

U julu 2020. godine nekazonitim je proglašen mehanizam prenosa ličnih podataka evropljana u Ameriku, takozvani >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << „Štit privatnosti“.

“Štit privatnosti”, koji je na na snazi i u Srbiji, je američki zakon koji je američkim vlastima dao pravo da prikupljaju lične podatke o subjektima u Evropskoj uniji, bez, kako novodi Sud, adekvatnih zaštitnih mera.

Ipak, Facebook preti da će se jednostavno potpuno povući iz Evrope ako više ne bude u mogućnosti da deli podatke o evropskim korisnicima sa svojim američkim operacijama, aplikacijama i centrima podataka.

Dok Evropski sud pravde navodi da su lični podaci manje zaštićeni u SAD nego u Evropi, Facebook kaže da će zaustavljanje transatlantskog prenosa podataka imati razoran uticaj na njegove mogućnosti ciljanog onlajn oglašavanja, prenosi City A.M, piše „Telegraf“.

Izvor: B92

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Teslina" zaliha bitkoina porasla na 2 milijarde dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2022

Tržišna vrednost bitkoina koje drži kompanija "Tesla" iznosila je 31. decembra prošle godine 1,99 milijardi dolara, otkriva se u godišnjem podnesku proizvođača električnih vozila dostavljenom danas američkoj Komisiji za hartije od vrednosti (SEC)...Prema podacima iz podneska, "Tesla" je prošle...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.