Tesli pobegao inženjer, odnosno, vratio se u Epl

Izvor: B92, 11.Avg.2018, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tesli pobegao inženjer, odnosno, vratio se u Epl

Tesla je u julu potvrdio da je senior inženjer VP Doug Field, umesto da se vrati sa šestonedeljnog odmora, napustio kompaniju.

Field je započeo svoju karijeru u Ford-u kao inženjer za razvoj, pre nego što je prešao u Segway, a potom i u Apple. Njegov povratak već podstiče špekulacije da su ambicije Apple-a u pogledu autonomnih automobila obnovljene pod rukovodstvom Mensfielda.

Interesantno je da je vest došla u vreme Teslinog nastojanja da poveća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << produkciju Model 3 sedana, što predstavlja problem za koji smo očekivali da se prepusti Fieldu da reši, s obzirom da se pridružio kompaniji 2013. godine. Bez obzira na razloge za njegovo napuštanje Tesle, od strane Apple PR-a je stigla potvrda da se Field vratio u kompaniju koju je napustio pre pet godina.

Iz istih izvora stižu navodi da će Field umesto da se vrati u Mac inženjering, raditi u timu na Apple-ovom ponovo pokrenutom Project Titan vozilu, na kome je navodno rad počeo još 2014. godine. Ovo se tumači kao potez koji bi mogao da nagovesti da u kompaniji imaju veće planove za autonomne automobile.
Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.