Tango Six: Adrija nabavlja 15 Suhoj Superjet 100 putničkih aviona

Izvor: Beta, 26.Nov.2018, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tango Six: Adrija nabavlja 15 Suhoj Superjet 100 putničkih aviona

Ministar industrije i trgovine Ruske federacije Denis Manturov izjavio je danas da su kompanija Suhoj (Sukhoi Civil Aircraft Company) i Adria Ervejz, nacionalna avio-kompanija Slovenije, potpisali pismo o nameri za dugoročni najam 15 putničkih aviona SSJ100, prenosi portal Tango Six."Isporuke će početi početkom 2019. godine. Letelice će biti predate kroz ugovor o dugoročnom najmu. Takođe, obe strane su potpisale Memorandum o razumevanju pod kojim će formirati SSJ100-sposobnu organizaciju za održavanje i popravku (MRO) u Ljubljani", stoji u saopštenju kompanije Suhoj."Zadovoljstvo nam je da smo postali partner kompanije Suhoj. Oni će u potpunosti biti podrška razvojnoj strategiji Adrija Ervejza. Analizirali smo SSJ100 u prethodne dve godine i zaključili smo da tehničke i operativne karakteristike ove letelice ispunjavaju naše strateške ciljeve", izjavio je direktor Adrije Kovarš (Holger Kowarsch). Direktor Suhoja Rubcov izjavio je da će Adria Tehnika znatno pomoći operativnoj pouzdanosti SSJ100 letelica u Evropi.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Adria Airways nabavlja petnaest Sukhoi Superjet 100 putničkih aviona

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Nov.2018

MOSKVA - Ministar industrije i trgovine Ruske federacije Denis Manturov izjavio je danas da su kompanija Sukhoi Civil Aircraft Company i Adria Airways, nacionalna avio-kompanija Slovenije, potpisali pismo namjere za dugoročni najam 15 putničkih aviona SSJ100, prenosi portal Tango Six..."Isporuke će...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.