Talijanska SIA preuzela First Datine poslove u centralnoj i jugoistočnoj Evropi

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Maj.2018, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talijanska SIA preuzela First Datine poslove u centralnoj i jugoistočnoj Evropi

RIM - Talijanska kompanija za platnu infrastrukturu i usluge SIA priopćila je u petak da je za 375 milijuna eura preuzela dijelove američke grupe za elektronska plaćanja First Data u centralnoj i jugoistočnoj Europi.

Kartično procesno poslovanje First Data primarno se nalazi u sedam zemalja: Grčkoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Srbiji i Slovačkoj, priopćila je SIA.

U 2017. godini ostvaren je kombinirani prihod od oko 100 milijuna eura.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<
Sporazum uključuje prijenos oko 1.400 zaposlenika First Data-e u SIA, navodi se u priopćenju za medije. Očekuje se da će sporazum biti zaključen u trećem tromjesečju 2018. godine.

"Ova akvizicija je u skladu s našom strategijom da postanemo vodeća evropska platforma za digitalna plaćanja. SIA dodatno jača svoj položaj na međunarodnom tržištu e-plaćanja, povećavajući svoje tržišne udjele u zemljama s visokim rastom e-novca", izjavio je direktor SIA-e Massimo Arrighetti.

Ova akvizicija SIA-i omogućuje procesiranje kartica, proizvodnju kartica, pozivne centre i back-office usluge, uključujući 13,3 miliona platnih kartica, 1,4 milijarde transakcija, kao i upravljanje POS terminalima i bankomatima.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.