Takmičenje u pravljenju ajvara Izađi mi na teglu u Kikindi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2021, 22:43

Takmičenje u pravljenju ajvara "Izađi mi na teglu" u Kikindi

Etno građansko društvo ''Suvača" osvojilo je prvo mesto u Kikindi na takmičenju u pravljenju ajvara "Izađi mi na teglu", održanom na Gradskom trgu.

Šampioni će se u oktobru, na velikom državnom finalu u Beogradu, sa pobednicima iz ostalih gradova, takmičiti za titulu najboljeg u Srbiji. Drugo mesto osvojila je ekipa "Veni, vidi, vici", a treće je zauzela ekipa "Baba Mia".

Žiri, u sastavu: Stevan Iličić, član Gradskog veća zaduže za ekologiju, Nada Krstonošić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << profesor i Radovan Subin, profesionalni kuvar je i ovoga puta imao težak zadatak da izabere najukusniji od 10 ajvara, koliko je ove godine bilo u konkurenciji.

"Izađi mi na teglu" je manifestacija karavanskog tipa koja će ove godine biti održana u 15 gradova širom Srbije, a u oktobru, nakon kvalifikacionih takmičenja, u Beogradu će biti održano državno finale. Karavan je već osmu sezonu na putu, a u Kikindi je ove godine bio šesti put.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.