Tabaković: Poslovno okruženje stimulativno, stvorene dobre osnove za održiv rast

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Maj.2019, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tabaković: Poslovno okruženje stimulativno, stvorene dobre osnove za održiv rast

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković istakla je danas, tokom sastanka sa predstavnicima Svetske banke, da je ekonomsko okruženje u Srbiji stimulativno za poslovanje, kao i da su stvorene dobre osnove za održiv rast i razvojne aktivnosti.

Na sastanku održanom u Narodnoj banci Srbije, bilo je reči o realizaciji aktuelnih zajedničkih projekata, kao i o budućoj saradnji, navedeno je u saopštenju NBS.

Kako je istakla guvernerka, svim svojim aktivnostima, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << direktno i indirektno, NBS radi na podsticanju konkurencije i jačanju konkurentnosti.

Кada je reč o inovacijama, dodala je, Srbija pokazuje da može da stane rame uz rame sa razvijenim zemljama, a centralna banka svoj doprinos, između ostalog, daje i radeći na stvaranju modernog i inkluzivnog tržišta plaćanja male vrednosti.

Prema njenim rečima, NBS stvara sigurnu i efikasnu infrastrukturu za plaćanja, kao i širok spektar platnih instrumenata i usluga prilagođene potrebama građana i privrede i sa tim ciljem je u oktobru prošle godine pušten u rad i najsavremeniji način plaćanja u svetu – sistem instant plaćanja.

"Upravo to su oblasti na kojima će i u narednom periodu centralna banka raditi kako bi se olakšalo poslovanje i poslovni ambijent učinio još atraktivnijim", naglasila je Tabaković.

U saopštenju je navedeno da je na sastanku ocenjeno da je Srbija rezultatima dokazala da zaslužuje punu podršku svih partnera i da su spremni da se uključe u sve oblasti saradnje, jer Srbija ima potencijal za stope rasta od sedam odsto i u kratkom roku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.