Svetska banka odobrila dva kredita od 950 miliona dolara Argentini

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Nov.2018, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska banka odobrila dva kredita od 950 miliona dolara Argentini

Svetska banka saopštila je večeras da je odobrila dva kredita ukupne vrednosti od 950 miliona dolara za pomoć Argentini kako bi se "suočila sa ekonomskim teškoćama i pojačala socijalnu zaštitu za najugroženije građane".

"Podrška Argentini dolazi u ključnom trenutku za našu zemlju i znak je poverenja prema nama", izjavio je argentinski ministar finansija Nikolas Duhovne.

Prvi zajam od 500 miliona dolara namenjen za privredni rast Argentine, a drugi od 450 >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << miliona dolara za finansiranje pomoći mladima i deci, koji nisu ušli u programe socijalne pomoći.

Svetska banka je odlučila da uputi zajam nekoliko dana pošto je Međunarodni monetarni fond (MMF) odobrio jačanje programa pomoći Argentina.

MMF je u junu odobrio kredit od 50 milijardi dolara koji je sada povećan na 56,3 milijarde dolara kako bi Argentina stabilizovala privredu i suzbila krizu s valutom (pezosom) koja je od početka godine izgubila polovinu svoje vrednosti u odnosu na američki dolar.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

I Svetska banka priskače u pomoć Argentini

Izvor: B92, 02.Nov.2018

Vašington -- Svetska banka odobrila je dva kredita od 950 miliona dolara Argentini kako bi se "suočila sa ekonomskim teškoćama i pojačala socijalnu zaštitu za najugroženije".."Podrška Argentini dolazi u ključnom trenutku za našu zemlju i znak je poverenja prema nama", izjavio je argentinski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.