Izvor: RTS, 17.Sep.2021, 14:47

Svetska banka obustavila objavljivanje godišnje Duing biznis liste

Svetska banka saopštila je da je, zbog nepravilnosti u izveštajima iz 2018. i 2020. godine, obustavila objavljivanje godišnje Duing biznis list. Rukovodstvo Svetske banke pokrenuo je niz pregleda i revizija izveštaja, kao i njihove metodologije.
U saopštenju Grupe Svetske banke navodi se da je poverenje u njena istraživanja od vitalnog značaja, kao i da istraživanja informišu kreatore politika, pomažu zemljama da donose bolje odluke na osnovu tih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << informacija i omogućavaju zainteresovanim stranama da preciznije odrede ekonomska i društvena poboljšanja. 

"Takva istraživanja bila su dragoceno oruđe za privatni sektor, civilno društvo, akademsku zajednicu, novinare i druge, proširujući razumevanje globalnih pitanja", navodi se u saopštenju.

Grupa Svetske banke ističe, međutim, da je zbog nepravilnosti u podacima Duing biznis u izveštajima 2018. i 2019. godine, koje su prijavljene "interno" u junu 2020, rukovodstvo Svetske banke odlučilo da obustavi sledeći izveštaj, kao i da je pokrenulo niz pregleda i revizija izveštaja i njihove metodologije.
"Nakon što su pregledali sve do sada dostupne informacije o Duing biznis listama, uključujući i nalaze prethodnih revizija i izveštaj koji je Banka objavila u ime odbora izvršnih direktora, menadžment Grupe Svetske banke doneo je odluku o prekidu objavljivanja Duing biznis izveštaja", navodi Svetska banka. 
Dodaje se da Grupa Svetske banke ostaje čvrsto posvećena unapređenju uloge privatnog sektora u razvoju i pružanju podrške vladama u kreiranju regulatornog okruženja koje to podržava. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.