Švedska, Italija i Luksemburg daju 3,8 miliona evra preduzetnicama Zapadnog Balkana

Izvor: B92, 02.Jun.2019, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska, Italija i Luksemburg daju 3,8 miliona evra preduzetnicama Zapadnog Balkana

Beograd -- Švedska, Italija i Luksemburg obezbedili su dodatnih 3,8 miliona evra donatorskih sredstava za podršku preduzetnicama Zapadnog Balkana.

Deo tih sredstava doniran je za još pet godina implementacije programa Žene u biznisu i namenjen je za unapređenje ženskog poslovanja i u Srbiji, kažu u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD).

Prethodni petogodišnji program finansiranja i podrške ženama preduzetnicama je završen i kreće novi na Zapadnom Balkanu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ženska preduzeća u našoj zemlji čine oko 30 procenata od ukupnog broja malih i srednjih firmi, što je otprilike na nivou Evropske unije.

Međutim, ostati u poslu i razvijati biznis često je "nemoguća misija" bez poznavanja savremenih alata u oblasti marketinga i dugoročnog poslovnog planiranja proizvodnje kao i bez finansijske podrške.

"To je program koji će biti na celom Zapadnom Balkanu i trajaće narednih pet godina", rekla je Tanjugu generalni direktor u sektoru Saveti za mala preduzeća - EBRD, Bojana Vukosavljević.

Od 2012. godine kada je prvi put projekat Žene u biznisu počeo u Srbiji, do danas je kroz Savete za mala preduzeća EBRD-a, direktno podržano oko 300 žena, njih 112 su ostvarile individualnu saradnju sa konsultantima, a 200 je pohadjalo obuke/treninge, radionice i mentoring program.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žene u biznisu, koliko je teško opstati?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2019

Švedska, Italija i Luksemburg obezbedili su dodatnih 3,8 miliona evra donatorskih sredstava za podršku preduzetnicama Zapadnog Balkana, za još pet godina implementacije programa "Žene u biznisu"...Deo tih sredstava namenjen je za unapređenje ženskog poslovanja i u Srbiji, kažu za Tanjug u Evropskoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.