Sve spremno za srpski Davos - na Kopaonik stižu stručnjaci iz zemlje i sveta

Izvor: B92, 25.Feb.2020, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve spremno za "srpski Davos" - na Kopaonik stižu stručnjaci iz zemlje i sveta

Beograd -- Glavna tema ovogodišnjeg Kopaonik biznis foruma (KBF) biće industrija 4.0. i promene koje donosi sa sobom.

Najveći regionalni događaj u svetu biznisa, takozvani srpski Davos, okupiće više od 1.300 učesnika, koji će od 1. do 4. marta učestvovati na 28 panela, tri plenarne sesije, sedam specijalnih događaja, dva posebna obraćanja gostiju i na novim formatima - dva otvorena razgovora.

Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije i predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Programskog odbora KBF, rekao je da je ovaj forum, između ostalog, mesto na kojem se pokreću konstruktivne rasprave i analize svega što je urađeno od prošle godine.

"Takođe želimo da otvorimo teme koje predstavljaju društveni problem, poput odliva mozgova. Svesni smo koliko je važna industrija 4.0 i koje šanse donosi, ali isto tako i da bismo kao zemlja iskoristili njen potencijal potrebno je da se postave društvene i političke strategije", dodao je.

Na forumu će se okupiti domaći ekonomski teoretičari, ambasadori, predstavnici međunarodnih finasijskih institucija, veliki regionalni i strani investitori, preduzetnici i drugi.

Tradicionalno, specijalno obraćanje premijerke Srbije Ane Brnabić planirano je poslednjeg dana Foruma.

Kao i prethodnih godina, događanja na forumu moći ćete svakodnevno da pratite na portalu B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.