Sutra susret lidera zemalja Zapadnog Balkana u Sarajevu

Izvor: Capital.ba, 07.Maj.2019, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra susret lidera zemalja Zapadnog Balkana u Sarajevu

SARAJEVO, “Povezivanjem ekonomija do snažnijeg rasta“ fokus je Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji se od sutra održava u Sarajevu. S obzirom da je upravo regionalna suradnja ključna za ekonomski napredak i stabilnost regiona, glavni grad naše zemlje će, ovim povodom, ugostiti i lidere zemalja Zapadnog Balkan. O ključnim temama za regiju u srijedu će diskutovati predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, premijer Albanije, Edi Rama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << predsjednik Kosova, Hashim Thaçi, predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, te premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev. Bosnu i Hercegovinu će, u ovom dijelu programa, predstavljati predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić. Pored do sada postignutih rezultata, postojećih izazova, te planova za naredni period, lideri zemalja Zapadnog Balkana će se uključiti i u raspravu o brojnim temama ekonomske i političke prirode, od važnosti za cijelu regiju. Sastanak će biti praćen interaktivnim panelom, odnosno prezentacijama ministara na temu investicionih potencijala svake od ovih zemalja.  Kroz pitanja i odgovore, omogućena je i neformalna diskusija sa svim prisutnima, koja će stranoj publici osigurati kompletnije razumijevanje cjelokupne regije Zapadnog Balkana. Više detalja o Godišnjem sastanku Odbora guvernera EBRD-a, povodom kojeg će naša zemlja ugostiti više od 2.000 predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih zvaničnika (guverneri EBRD-a, ministri finansija, ekonomije, trezora ili Centralne banke), te predstavnika organizacija civilnog društva,  svi zainteresirani mogu pronaći na linku. Чланак Sutra susret lidera zemalja Zapadnog Balkana u Sarajevu се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.
Pogledaj vesti o: Milo Đukanović,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabićeva sutra u Sarajevu

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Maj.2019

SARAJEVO - Ana Brnabić, predsjednik Vlade Srbije boraviće sutra u jednodnevnoj posjeti Sarajevu gdje će učestvovati na Godišnjem sastanku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), saopšteno je iz Vlade Srbije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ashton u Sarajevu: Zapadnom Balkanu je mjesto u EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Maj.2019

Bivša visoka predstavnica za vanjsku politiku i sigurnost i nekadašnja potpredsjednica Evropske komisije, baronica Catherine Ashton, na jednom od panela u okviru godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), govorila je o izazovima s kojima se suočava regija zapadnog...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Sarajevo domaćin sastanka guvernera EBRD-a: Susret lidera zemalja Zapadnog Balkana

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Maj.2019, 11:16

SARAJEVO - Lideri zemalja Zapadnog Balkana stigli su u Sarajevo, gdje se održava Godišnji sastanak guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Poslovni forum 2019. Ovaj skup okupiće gotovo 3.000 učesnika.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Đukanović na radnom doručku s liderima Zapadnog Balkana

Izvor: Danas, 08.Maj.2019

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović učestvovao je na radnom doručku koji je za lidere Zapadnog Balkana priredio predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj Suma Čakrabarti. Članak Đukanović na radnom doručku s liderima Zapadnog Balkana se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.