Sutra se otvara nova deonica Miloša Velikog: Umesto dva sata, do Čačka za 60 minuta

Izvor: B92, 17.Dec.2019, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra se otvara nova deonica "Miloša Velikog": Umesto dva sata, do Čačka za 60 minuta

Beograd -- Deonica auto-puta "Miloš Veliki" od Surčina do Obrenovca svečano se otvara sutra.

Moderna saobraćajnica povezaće čvršće Beograd i Čačak, a kako navode nadležni, uštedeće se vreme. Umesto dva sata, putovaće se sat.

Putovanje deonicom auto-puta Surčin-Obrenovac biće besplatno.

Puštanje u rad nove saobraćajnice dugačke 17,6 kilometara željno iščekuje Srbija, jer će se na taj način povezati koridori 10 i 11, odnosno Vojvodina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa zapadom zemlje i konačno smanjiće se gužve na izlasku s auto-puta i pri ulasku na auto-put "Miloš Veliki" kod Obrenovca.

Auto-put "Miloš Veliki" od Surčina do Čačka ukupne je dužine 120,6 kilometara. Ograničenje brzine je uglavnom 130 na sat, to znači da će vozači moći da pređu celu saobraćajnicu i za manje od sata uz poštovanje saobraćajne signalizacije.

Izgradnja deonice koja će uključivati novi most preko Save i Kolubare u dužini od 1.581 metar i dve petlje (u Surčinu i Obrenovcu) počela je 5. maja 2017. godine, a izvođač je kineska kompanija CCCC.

"Auto-put Miloš Veliki će imati direktnu vezu sa Koridorom 10 preko obilaznice oko Beograda na petlji Surčin, odnosno sa severne strane prema Mađarskoj preko Novog Sada i Horgoša, a sa zapadne strane prema Hrvatskoj. Takođe, Beograd će sa ovom deonicom imati lakšu vezi sa auto-putem Miloš Veliki, a pravac Beograd-Obrenovac biće umnogome rasterećeniji", objašnjavaju u “Putevima Srbije”.

Deonica Surčin-Obrenovac koštala je 208 miliona evra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OD BEOGRADA DO ČAČKA ZA SAT VREMENA Sutra otvaranje deonice "Miloša Velikog" od Surčina do Obrenovca

Izvor: Blic, 17.Dec.2019

Deonica auto-puta "Miloš Veliki", od Surčina do Obrenovca, biće otvorena sutra u 11 sati, a otvaranju će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.