Sunnyville: Energoprojekt dobio dozvolu za nsaelje u Višnjici

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Feb.2016, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sunnyville: Energoprojekt dobio dozvolu za nsaelje u Višnjici

BEOGRAD - U prvoj polovini januara odobrena je građevinska dozvola za još jedan stambeni projekat, Energoprojektov "Sunnyville" - Blok 8 u Višnjici.

Lokacija budućeg stambenog bloka nalazi se u okviru planiranog naselja Višnjičko polje, na neizgrađenoj padini prema Dunavu, s desne strane Slanačkog puta.

Možda najvažniji adut ovog naselja jeste izuzetna pozicija sa otvorenim vizurama na Dunav. Na parceli od 0,9 hektara nići će tri objekta sa po dve stambene >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << lamele i 24.601 kvadrata bruto prostora, uključujući 215 stanova, 9 lokala i 233 parking mesta u odvojenim podzemnim garažama. U parteru će biti dodatna parking mesta za goste.

Projekat je zamišljen u blokovskom konceptu, sa komforom niže spratnosti i pratećih sadžaja planiranih u prizemlju objekata. Pristup kompleksu i podzemnim garažama biće obezbeđen sa novoizgrađene saobraćajnice Nova 7, koja predstavlja i vezu sa Slanačkim putem. Objekti su trospratni sa potkrovljem i komercijalnim sadžajem u delu prizemlja; stambene jedinice u prizemlju imaće privatne bašte. Na podzemnim etažama su garaže celom površinom ispod objekata, dok je u delu osnove predviđena druga podzemna etaža u kojoj su smeštene stanarske ostave. Posebna pažnja je data ekskluzivnim jedinicama sa direktnim pogledom na Dunav.

Stanovi su raznovrsne strukture, dominiraju dvosobni od oko 50 metara kvadratnih, a kao karakteristike objekta se ističu velike prozorske površine, pokrivene terase, visok standard energetske efikasnosti i karakteristika primenjenih materijala (fasadni senvič zidovi); mogućnost zimskog grejanja pešačkih i kolskih pristupa itd.

Investicija se procenjuje na 15 miliona evra, izvođač je Energoprojekt Visokogradnja. Radovi bi trebalo da počnu ovog meseca, a rok za završetak celog kompleksa je 16 meseci, piše portal Beobuild.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.