Sumoran početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi

Izvor: SEEbiz.eu, 23.Sep.2019, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sumoran početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi

BEOGRAD – Izuzetno slab promet i pad BELEX indeksa zabeleženi su na početku trgovačke nedelje na domaćem tržištu akcija.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je samo 3,0 miliona dinara (oko 26 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX 15, oslabio je za petinu procenta na 754 poena, a BELEXlajn je skliznuo naniže za 0,1 odsto na 1.609,21 poena.

Sedmocifren promet je ostvarila jedino Naftna industrija Srbije, čija je akcija istrgovana za 2,4 >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << miliona dinara po ceni od 677 dinara, koja je za 0,1 procenat niža nego u petak.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova, Messer Tehnogas, zadržao se na cenovnom nivou od 12.305 dinara, uz realizaciju u iznosu od 0,3 miliona dinara, dok je Aerodrom „Nikola Tesla" bio gubitnik dana s padom od 1,2 posto na 810 dinara, uz promet od 0,1 milion dinara.

Prioritetna akcija duvanske industrije „Philip Morris" zaključila je trgovanje s gubitkom od gotovo 1,0 odsto, na nivou od 4.400 dinara, uz neveliki promet, dok je Valjaonica bakra Sevojno bila jedini dobitnik dana sa skokom cene od 5,2 procenta na 2.000 dinara, ali takođe uz skromnu realizaciju.

Strani investitori danas gotovo da nisu bili aktivni na tržištu akcija.

Na Berzi nije trgovano ni državnim duzničkim hartijama.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.