Sumnjivo: Čak 147 hotela ima samo jednog zaposlenog

Izvor: B92, 07.Maj.2019, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sumnjivo: Čak 147 hotela ima samo jednog zaposlenog

Podgorica -- U Crnoj Gori ukupno posluje 310 hotela, od čega 147 ima samo po jednog zaposlenog, pokazuju podaci do kojih je došla konsultantska kuća Fideliti konsalting.

To bi, piše Dan, značilo da jedan čovjek u hotelu obavlja više poslova - on je recepcioner, kuvar, konobar, menadžer, pravnik…

Tom temom bavio se i ministar turizma Pavle Radulović koji je kazao da u Crnoj Gori ima hotela koji posluju pod sumnjivim okolnostima, te da će njihovo poslovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biti provereno.

Kako prenosi portal CDM

On je rekao da su u ministarstvu primetili određene nepravilnosti i analizirali poslovanje tih hotela, čija imena nije saopštio.

“Ima hotela koji posluju pod sumnjivim okolnostima. Mi smo prošlu godinu potrošili u jednoj veoma ozbiljnoj poslovnoj analizi i napravili smo popis hotela na osnovu njihovih završnih računa. Neki od njih imaju sumnjivo mali broj zaposlenih u odnosu na broj gostiju, ali i sumnjivo mali broj prijavljenih gostiju u odnosu na kapacitete”, rekao je Radulović u emisiji "Okvir" na javnom servisu.

On je saopštio da su uhvatili i „nepravilnost” u naplati boravišne takse, koja je dvostruko premašila rast broja noćenja u Crnoj Gori.

“Uhvatili smo dobar deo nepravilnosti u toj sferi. Njih je i dalje jako puno”, naveo je Radulović

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I TO JE MOGUĆE: Polovina hotela u Crnoj Gori ima samo po jednog zaposlenog!

Izvor: Kurir, 07.Maj.2019

U Crnoj Gori ukupno posluje 310 hotela, od čega 147 ima samo po jednog zaposlenog, pokazuju najnoviji podaci.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.