Suficit u budžetu već četiri godine, a nekada pred bankrotstvom

Izvor: B92, 06.Apr.2019, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Suficit u budžetu već četiri godine, a nekada pred bankrotstvom"

Petrovac na Mlavi -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Petrovcu na Mlavi da je Srbija postala normalna zemlja, sa stabilnim finansijama, što ranije nije bio slučaj.

Vučić je na pitanje novinara kakav su budžet nasledili 2012. godine, rekao da je Srbija bila pred bankrotstvom, da su svi pogoni, fabrike bile uništene.

"Ne zaboravite samo jedan podatak - 2012. godine plaćali smo 61 odsto za penzije iz budžeta. To nijedna normalna zemlja ne može da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izdrži. Danas je taj procenat oko 27 odsto, što znači da je veći broj zaposlenih ljudi, da plaćaju doprinose, da to ide iz Penzionog fonda koji se redovno i neuporedivo bolje finansira nego što je to bilo ranije", rekao je on.

Zahvaljući tome što je Srbija postala zemlja sa stabilnim finansijama danas možemo da govorimo o ulaganjima u puteve, u objekte od javnog značaja, podršci privatnom sektoru, dodao je on.

"Velika je to razlika i sa ponosom mogu da kažem da četvrtu godinu za redom imamo suficit u budžetu što Srbija u istoriji nikad nije imala", zaključio je Vučić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbija je bila na KORAK DO BANKROTSTVA, a sada već ČETIRI GODINE IDEMO NAPRED SA SUFICITOM u budžetu

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Petrovcu na Mlavi da je Srbija postala normalna zemlja, sa stabilnim finansijama, što ranije nije bio slučaj...Vučić je na pitanje novinara kakav su budžet nasledili 2012. godine, rekao da je Srbija bila pred bankrotstvom, da su svi pogoni, fabrike...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.