Struja iz Hrvatske za osvetljenje ulica u Kraljevu

Izvor: BKTV News, 24.Nov.2017, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Struja iz Hrvatske za osvetljenje ulica u Kraljevu

Kraljevo je prva opština u Srbiji koja je rešila da struju kupuje u inostranstvu međutim, to ne znači da je struja u taj grad i stigla!

U postupku javne nabavke za potrebe javne rasvete koju je Grad Kraljevo raspisao pre nekoliko meseci, ponude su stigle od Hrvatske elektroprivrede (HEP) i EPS-a.

Ponuda hrvatskog snabdevača bila je niža od one koju je dostavila Elektroprivreda Srbija. Zanimljivo je da ponuda EPS nije bila ni validna jer je bila viša od procenjene >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nabavke, prenosi N1.

"Upravo zbog toga što je njihova ponuda bila viša od procenjene vrednosti, nije mogla da se iskoristi ni klauzula zaštite domaćeg ponuđača. Tako da je kao jedina validna ponuda, prihvaćena ponuda HEP-a", objašnjava gradonačelnik Predrag Terzić.

Kako saznaje N1, iako je zaključen ugovor sa Hrvatskom elektroprivredom, struja još uvek nije počela da stiže u Kraljevo. EPS zahteva da se pre promene snabdevača, prvo izmire sva dugovanja.

Kraljevo je, kako navode iz EPS, u vreme raspisivanja tendera za snabdevanje za potrebe javne rasvete imalo dug od oko 45 miliona dinara.

Oni navode, da iako je EPS imao pravo da ih isključi sa mreže, Kraljevo prebacio na rezervno snabdevanje kako bi građani imali javno osvetljenje u svom mestu i bili bezbedni.

Aleksandar Nestorović, direktor Direkcije za planiranje izgradnju iz Kraljeva kaže da nije tačno da se EPS-u duguje 45 miliona dinara.

"Tačno je da mi u ovom trenutku pretpostavljamo da dugujemo još 15 miliona. Da smo u periodu za šesti, sedmi, osmi i deveti mesec, uplatili EPS Snabdevanju 42.577.502 dinara. Znači, mi u ovom trenutku ne dugujemo sigurno 45 miliona dinara", kaže Nestorović.

Pored Kraljeva, i u Valjevu će struju za javnu rasvetu i semafore isporučivati Hrvatska Elektroprivreda, koja je posao dobila na tenderu.

EPS je saopštio da ni Valjevo neće moći da promeni snabdevača dok ne izmiri dug od oko 40 miliona dinara.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.