Strane investicije u Srbiju 1,2 milijarde evra za sedam mjeseci

Izvor: Capital.ba, 23.Okt.2017, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strane investicije u Srbiju 1,2 milijarde evra za sedam mjeseci

BEOGRAD, Direktne strane investicije u prvih sedam mjeseci ove godine bile su 1,2 milijarde evra, što je više nego u svim ostalim zemljama Zapadnog Balkana zajedno, kazao je državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac. Trivunac je na Srpskom ekonomskom samitu rekao da se nastavlja pozitivan trend oporavka privrede, prošle godine priredni rast je bio 2,8 odsto a ove godine očekuje se od 2,6 odsto do tri odsto.Naredne godine, kako je rekao, očekuje se da će privredni rast biti 3,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << odsto. On je istakao da je stopa nezaposlenosti smanjenja za tri godine sa 26 odsto na 11,8 odsto i dodao da ne planira tu da se stane, već da se nastavi takav trend. „Za sedam mjeseci ove godine uspeli smo da zaustavimo budžetski deficit i ostvarimo suficit u budžetu“, rekao je. Podsjetio je da je Srbija ostvarila 78. mesto na listi Svjetskog ekonomskog foruma, od 137 zemalja, što je bolje za 12 pozicija. Trivunac je rekao da je rast preradjivače industrije bio 5,3 odsto, zaposlenost je povećana za jedan odsto, a inflacija je u predvidjenim okvirima. Potrebno je, kako navodi, nastaviti reorganizaciju javnih preduzeća. Naveo je da ima pomaka, što pokazuju podaci da su drugu godinu za redom većina tih preduzeća poslovali pozitivno. „Od 554 javna preduzeća neto dobit imalo je 396“, rekao je on. BIZlife  

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Strane investicije 1,2 milijarde evra za sedam meseci

Izvor: Kamatica.com, 24.Okt.2017, 09:32

Direktne strane investicije u prvih sedam meseci ove godine bile su 1,2 milijarde evra, što je više nego u svim ostalim zemljama Zapadnog Balkana zajedno, kazao je državni sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.