Strah od komunizma: Plaše se za hranu, troše više

Izvor: B92, 16.Dec.2018, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strah od komunizma: Plaše se za hranu, troše više

Zvanični podaci pokazali su da Rumuni troše dvostruko veći deo svojih prihoda u odnosu na evropski prosek na hranu i bezalkoholna pića.

U izveštaju Eurostata, statističke službe EU, navodi se da su Rumuni potrošili na te namirnice 27,8 odsto ukupne potrošnje domaćinstava, dok je prosek u EU samo 12,2 procenata.

Kako je AP izjavio Katalin Stoiča, profesor sociologije na Nacionalnoj školi političkih i administativnih nauka, viši nivo siromaštva u Rumuniji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stoji iza tih cifara.

Neki Rumuni kažu da strah koji potiče iz perioda komunizma kada im je hrana bila uskraćena leži iza njihovog načina trošenja.

Litvanija se nalazi na drugom mestu iza Rumunije u kojoj se za hranu troši 21,6 odsto ukupne potrošnje domaćinstva, dok Britanija troši najmanje - 8,2 procenata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.