Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jul.2020, 12:58

Stopa nezaposlenosti u EU raste uprkos pomoći vlada

Stopa nezaposlenosti u 19 zemalja u kojima je evro zvanična valuta veća je za 7,4 odsto u maju iako su vlade paketima podrške pokušale da pomognu tržištu i ublaže ekonomske posledice pandemije koronavirusa.

U aprilu je ta stopa iznosila 7,3 odsto, objavila je danas agencija za statistiku Evropske unije Evrostat.

Evropske vlade pokušale su da zaustave rast nezaposlenosti putem programa kojima su plaćali deo plata kako kompanije ne bi otpuštale radnike.

Stopa zaposlenosti u SAD porasla je na 13,3 odsto u maju sa 3,5 odsto, koliko je bilo u februaru.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Stopa nezaposlenosti u SAD pala na 11 odsto

Izvor: VOA, 02.Jul.2020

U Sjedinjenim Državama je u junu dodato 4,8 miliona poslova, dok ekonomija pokušava da se oporavi od zatvaranja biznisa zbog pandemije koronavirusa, dok se još 1,4 milion otpuštenih radnika prošle nedelje prijavilo za pomoć za nezaposlene, saopštiila je vlada u četvrtak. Prema podacima Sekretarijata...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.