Stopa nezaposlenosti 10,3 odsto, najniža u poslednjih nekoliko decenija

Izvor: B92, 29.Avg.2019, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Stopa nezaposlenosti 10,3 odsto, najniža u poslednjih nekoliko decenija"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je trenutna stopa nezaposlenosti u Srbiji 10,3 odsto.

Ovo je najniža u poslednjih nekoliko decenija, a da je stopa zaposlenosti 49,2 odsto.

"Još moramo da radimo da stopa nezaposlenosti bude ispod 10 odsto, što je prosek zemalja Evropske unije", rekao je Vučić novinarima prilikom obilaska Gradskog zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Na konferenciji za medije Vučić je rekao da je u Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sada nezaposlenost manja nego u nekim zemljama EU, a da će država težiti da stopa nezaposlenosti bude još niža.

Prvi čovek Srbije osvrnuo se i na povećanje plata zaposlenih u zdarvstvu. Tom prilikom on je naglasio da će Srbija nastaviti da se trudi da uslovima rada i platom sačuva kadar.

"Mnogo ulažemo i najviše ćemo radnicima u zdravstvu da podižemo plate, da sačuvamo našu pamet, i koliko god bilo teško sa Austrijom ili Nemačkom, čini mi se da ćemo u tome uspevati", rekao je Vučić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Stopa nezaposlenosti 10,3 odsto, najniža u poslednjih nekoliko decenija

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Avg.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je trenutna stopa nezaposlenosti u Srbiji 10,3 odsto, najniža u poslednjih nekoliko decenija, a da je stopa zaposlenosti 49,2 odsto..."Još moramo da radimo da stopa nezaposlenosti bude ispod 10 odsto, što je prosek zemalja Evropske unije", rekao...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.