Stojiljković: Podržali ukidanje zakona, ne i produžetak penalizacije

Izvor: B92, 07.Sep.2018, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojiljković: Podržali ukidanje zakona, ne i produžetak penalizacije

Beograd -- Predsednik UGS “Nezavisnost” Zoran Stojiljković izjavio je da je “notorna laž” da je taj sindikat podržao Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o PIO.

“Oba reprezentativna sindikata su podržala konačno stavljanje van snage, ili lepše rečeno ukidanje neustavnog zakona iz 2014. kojim su smanjene sve penzije iznad „raskošnih“ 25 000 dinara. Ne, naravno i donošenje po ubrzanoj, ‘udarničkoj’ proceduri novih ‘zakonskih’ izmena”, objavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Stojiljković u saopštenju na zvaničnoj FB stranici te sindikalne organizacije.

Kako navodi, trebalo je da Zakonom u nekoliko članova ukinu sopstvenu bahatost. “Umesto toga oni silujući procedure, donose zakonske izmene sistemskih propisa kojim, protiv volje sindikata, zadržavaju, uz kozmetičke promene, penalizaciju i doživotno kažnjavanje ljudi koji su prevremeno otišli u penziju, sužavajući i dalje prostor beneficija za zaposlene. Kao da su penzije takve da su svi potrčali da ih prevremeno ugrabe”.

Stojiljković je kazao da ne zna šta će tim povodom uraditi Savez Samostalnih sindikata Srbije, ali je poručio da “mi nećemo ćutati i učestvovati u ovoj perverznoj manipulativnoj igri”.

Mediji su posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta u sredu objavili da su socijalni partneri prihvatili Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o PIO.

Vlada je u četvrtak usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o PIO, kojim će, između ostalog, biti ukinut Zakon o smanjenju penzija najkasnije 30. septembra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stojiljković: Nećemo učestvovati u ovoj perverznoj, manipulativnoj igri

Izvor: JUGpress.com, 07.Sep.2018

BEOGRAD..Oba reprezentativna sindikata su podržala konačno stavljanje van snage, ili lepše rečeno ukidanje neustavnog zakona iz 2014. kojim su smanjene sve penzije iznad „raskošnih“ 25 000 dinara...Ne, naravno i donošenje po ubrzanoj, „udarničkoj“ proceduri novih „zakonskih“ izmena,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.