Stigli enormni računi u Nišu, građani šokirani

Izvor: B92, 17.Jan.2019, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigli enormni računi u Nišu, građani šokirani

Niš -- Decembarski računi Objedinjene naplate iznenadili su Nišlije, jer su, kako kažu, usluge “enormno poskupele”.

Međutim, direktorka Objedinjene naplate Jelena Stojanović kaže da je na računu uvećana samo jedna stavka nakon prošlomesečnog poskupljenja centralnog grejanja a da su sve ostale nepromenjene, pišu Južne vesti.

Računi negde duplo veći, kod nekih Nišlija stigli su sa po nekoliko hiljada dinara više u odnosu na prethodne mesece. Nišlijka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja se obratila redakciji Južnih vesti kaže da joj je za stan od 35 kvadrata, stigao račun od 7.000 dinara.

Direktorka Objedinjene naplate objašnjava da je to zbog poskupljenja Toplane, a da su sve ostale stavke iste.

Podsetimo, mnoge građane u Nišu prošlog meseca iznenadili su računi za grejanje za novembar na kojima je isporučena energija naplaćena skuplje nego u oktobru. Iako ovo poskupljenje nije aminovano na Gradskom veću, niti je bilo prethodne najave iz Toplane, varijabilni deo obračunat je po ceni većoj za više od 10 odsto.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.