Stigao u Srbiju

Izvor: B92, 27.Okt.2021, 13:48

Stigao u Srbiju

Prvi brzi Štadlerov voz stigao je danas, kazao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

Podsetimo, u pitanju je voz za brzine do 200 kilometara na sat, a koji je Srbija naručila od eminentne švajcarske kompanije Štadler.

Kako je ranije najavljeno, brza pruga Beograd-Novi Sad za brzine do 200 kilometara na sat biće završena do kraja godine, nakon čega sledi testiranje brze pruge i vozova, dok će građani početkom naredne godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moći da putuju novim i modernim vozovima.

Govoreći za Televiziju Prva, Momirović koji je danas u obilasku novopazarskog i tutinskog kraja, poručio je da je teško izdvojiti trenutno najveći građevinski projekat u Srbiji, te da sem pomenute izgradnje pruge, vrlo važni su i Moravski koridor, auto-put Miloš Veliki...

"Danas projektujemo više od 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica", napomenuo je ministar.

Nikad se više nije radilo u celoj Srbiji, ocenio je.

"U 2021. godimi izdvojili smo 270 miliona dinara za održavanje postojećih i izgradnju novih puteva", kazao je on.

Govorio je i o putnoj mreži u tom delu zemlje.

"Ovde je ona dosta zapuštena, mi sada moramo da uradimo sve ono što nije rađeno prethodnih decenija", poručio je Momirović u Novom Pazaru.

Istakao je i da bi put od Novog Pazara do Tutina trebalo da bude završen do aprila.

"Dajemo sve od sebe, taj put 40 godina nije rekonstruisan", naglasio je.

Ipak, rekao je, napravljen je veliki iskorak u izgradnji lokalne putne mreže, ali mora još mnogo da se uradi.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIKAD SE VIŠE NIJE RADILO U CELOJ SRBIJI: Stigao prvi brzi Štadlerov voz u našu zemlju

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Okt.2021

U pitanju je voz za brzine do 200 kilometara na sat, a koji je Srbija naručila od eminentne švajcarske kompanije Štadler...Prvi brzi Štadlerov voz stigao je danas, kazao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović...Podsetimo, u pitanju je voz za brzine do 200...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.