Stari kukuruz trgovan za 14,5 a novi za oktobar 13,7 dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2019, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari kukuruz trgovan za 14,5 a novi za oktobar 13,7 dinara

Ove nedelje cena prošlogodišnjeg kukuruza bila je do 14,5 dinara dok se novi rod sa isporukom u oktobru kupovao po 13,7 dinara po kilogramu bez PDV-a, navodi se u danas objavljenom nedeljnom izveštaju Produktne berze.

Produktna berza i ove sedmice sedmice zabeležila je nizak obim trgovanja pa je ukupan promet iznosio 547 tona robe, čija je finansijska vrednost bila 10,7 miliona dinara.

Kako je saopšteno, krajem nedelje potražnja za kukuruzom novog roda je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << po nešto višim cenama od zaključenih "što ukazuje na rast cena ove žitarice".

Iako nije bilo trgovanja pšenicom "na osnovu ponude i potražnje za hlebnim zrnom možemo se reći da je pšenica zadržala prošlonedeljne cene od 17,2 dinara po kilogramu bez PDV-a.

Soja novog roda je trgovana po jedinstvenoj ceni od 35,40 din/kg bez PDV-a i u odnosu na prethodni uporedujući podatak cena soje je viša za 1,14 posto, dok je suncokret trgovan po jedinstvenoj ceni od 31,00 din/kg bez PDV-a i zadržao je nepromenjenu cenu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.