Starbaks: Ovo je bolje nego bilo gde u svetu, primenićemo

Izvor: B92, 06.Nov.2018, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Starbaks: Ovo je bolje nego bilo gde u svetu, primenićemo

Američki lanac kafeterija Starbaks planira da lekcije naučene na brzo rastućem kineskom tržištu dostave kafe primeni i u SAD.

To je izjavio Kevin Džonson, predsednik i izvršni direktor Starbaksa.

On je u razgovoru za američku televizijsku mrežu CNBC u najvećem Starbaksovom lokalu na svetu, smeštenom u Šangaju, pohvalio brzinu inovacija u Kini, koje se, kako ističe, odvijaju “brže nego u bilo kojem drugom delu sveta”.

U nastojanju da proširi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoju uslugu dostave kafe u što više kineskih gradova, Starbaks je nedavno uspostavio saradnju sa kineskim Alibabom, integrišući svoju aplikaciju za naručivanje kafe u Alibabinu digitalnu mrežu.

“U budućnosti, kompanija će koristiti iskustva u dostavi kafe stečena u Kini i primeniti ih u ostalim delovima sveta, uključujući SAD”, izjavio je Džonson.

Od otvaranja prvog kafića u Kini 1999. godine, Starbaksu je kinesko tržište postalo drugo najveće, ali i najbrže rastuće. U Kini kompanija ima više od 3.000 lokala, a očekuje se da će ih do 2021. otvoriti još nekoliko hiljada.

U svetlu američko-kineskih trgovinskih tenzija, Džonson je rekao da njegova kompanija nije imuna na geopolitičku situaciju, ali da je naučila da “pliva” u takvim okolnostima i da će nastaviti da “posluje u Kini na dugi rok”.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.