Stamatović: Dobili smo četvrtu dozvolu za gradnju gondole, očekujemo petu

Izvor: Beta, 05.Apr.2019, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stamatović: Dobili smo četvrtu dozvolu za gradnju gondole, očekujemo petu

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović rekao je danas da je javno preduzeće "Gold gondola Zlatibor" dobilo četvrtu dozvolu za gradnju stubova panoramske žičare (gondole) do vrha Tornika, a da bi za dve nedelje trebalo da dobije i petu za izgradnju medjustanice."Nadam se da ćemo posle četiri godine od polaganja kamena temeljca 19. avgusta pustiti gondolu u probni rad", rekao je Stamatović u izjavi Beti.Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije je javnom preduzeću "Gold gondola" prvo izdalo gradjevinsku dozvolu za gradnju poslednje faze gondole, duge devet kilometara, a za druge faze dozvole su dodeljivane separatno zbog nerešenih administrativnih prepreka.Stamatović je istakao da je "tokom gradnje gondole bilo nerazumevanja, političkog saplitanja i opstrukcije"."Tim više veće je i zadovoljstvo kada se za nešto izborite, a ne dobijete lako", rekao je Stamatović.Dodao je da su opština i javno preduzeće bili uporni i istrajni u reaizaciji tog projkta i da će "puštanje gondole u rad otvoriti novu eru turizma na Zlatiboru".Zbog toga što Gold gondola nije dobila, kako je rekao dozvolu za gradnju u celini, što je uobičajeno za te projekte, izvodjači, opština i Srbija su imali odredjenih neplaniranih troškova."Nadam se da neki ljudi koji nisu imali razumevanja za izdavanje dozvola za gradnju gondole neće ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čajetina dobila dozvolu za nastavak gradnje zlatiborske gondole

Izvor: Danas, 05.Apr.2019

Ministarstvo građevinarstva je izdalo čajetinskoj opštini dozvolu za četvrtu fazu gradnje panoramske žičare-gondole na Zlatiboru. Članak Čajetina dobila dozvolu za nastavak gradnje zlatiborske gondole se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.