Štajnmajer: Erdogan kroji zemlju po svom ukusu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2017, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer: Erdogan kroji zemlju po svom ukusu

Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer optužio je danas turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana da "kroji zemlju po svom ukusu" i pozvao strance u Nemačkoj da poštuju pravila koja vrede u toj zemlji.

"Turski predsednik pokušava zemlju prekrojiti po svom ukusu. Ostaci opozicije i kritičara se trpaju u zatvor", rekao je Štajnmajer.

On je u intervjuu za javni servis ZDF ocenio da aktuelna politika Ankare šteti građanima Nemačke s turskim korenima kojih je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oko tri miliona.

"Boli kada svakodnevno vidite da Ankara sada ruši mostove koje su mnogi poslednjih godina gradili", rekao je nemački predsednik.

Istovremeno, pozdravio je nove smernice nemačke politike prema Turskoj, koje je pre nekoliko dana najavio ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Štajnmajer: Erdogan kroji zemlju po svom ukusu

Izvor: Blic, 23.Jul.2017

Nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer optužio je danas turskog kolegu Redžepa Tajipa Erdogana da "kroji zemlju po svom ukusu" i pozvao strance u Nemačkoj da poštuju pravila koja vrede u toj zemlji..."Turski predsednik pokušava zemlju prekrojiti po svom ukusu. Ostaci opozicije i kritičara...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.