Šta nude srpski privrednici na sajmu u Šangaju

Izvor: RTS, 05.Nov.2019, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta nude srpski privrednici na sajmu u Šangaju

Na sajmu Ekspo u Šangaju učestvuje 20 srpskih privrednika. Njihov nastup organizovali su Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije. Predsednik PKS Marko Čadež rekao je za RTS da srpski privrednici u Kini nude različite stvari.
Marko :adež je naveo da je na sajam Ekspo u Šangaju došlo mnogo firmi iz prehrambenog sektora i da će na sajmu biti prisutno oko pola miiona kupaca.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Ističe da će najviše kupaca biti iz Kine ali da će biti prisutni ljudi iz celog sveta koji će doći da pogledaju šta mogu da kupe.
"To je ono što je zaista velika stvar ovog sajma", poručio je Čadež.
Dodaje da se vidi pomak kineske ekonomije sa "made in China" na "made for China".
"U tom ekonomskom prostoru imamo veliku šansu. Tržište je ogromno", naveo je Čadež.
Istakao je da će osmog novembra biti potpisan ugovor između velike kompanije iz Šangaja i srpske kompanije vredan 60 miliona evra i dodao da se radi o kupovini mesnih proizvoda.
Govoreći o srpsko-kineskom poslovnom forumu, Čadež je rekao da očekuje razgovore između kineskih i srpskih partnera o tome šta mogu da onude jedni drugima i kako mogu da sarađuju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.