Šta nova odluka o saobraćaju znači za Beograđane? VIDEO

Izvor: B92, 02.Dec.2019, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta nova odluka o saobraćaju znači za Beograđane? VIDEO

Beograd -- Na snagu je stupila nova gradska odluka da se isporuka kamionima i kombijima u Beogradu obavlja isključivo noću, između osam sati uveče do sedam ujutru.

Iako se ova odluka odnosi na snabdevače prodavnica i restorana, Prva TV je proverila kako će ona uticati na komšijske odnose.

Stanovnici prestonice će prevoz nameštaja teretnim vozilom moći da obavljaju između osam sati uveče i sedam ujutru, pod uslovom da imaju parking.

Mišljenja su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podeljena, pa jedna beograđanka kaže da smatra da je ova odluka dobra jer će smanjiti gužve u soabraćaju, dok drugi kažu da odluka nije logična, jer bi ovi poslovi trebalo da se obavljaju danju.

Ipak, baš u to veme traje kućni red, koji propisuje tišinu od 22 do sedam ujutru vlada tišina, što u praksi znači da selidbu ili dopremanje uređaja treba planirati između 20 i 22 časa.

Đorđe Aleksić, upravnik za kućni red kaže da će stanari najveći problem imati upravo oko selidbi, jer će morati da planiraju mnogo dana unapred, kako bi obezbedili parking, jer će imati samo 15 minuta da bi obezbedili utovar ili istovar.

Dok se uredbe o saobraćaju i kućnom redu ne usaglase, Beograđani će morati da se prilagode satnici a službe za transport robe da izmene radno vreme.

Više u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.