Srpski odgovor na Uber - Car:Go za lakši i jeftiniji prevoz

Izvor: N1 televizija, 22.Dec.2016, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski odgovor na Uber - Car:Go za lakši i jeftiniji prevoz

Car:Go, aplikacija koja je srpski prototip poznatog Ubera, omogućava naručivanje i plaćanje vožnje preko aplikacije na mobilnom telefonu. Taj inovativni pristup, treba da olakša i pojeftini prevoz u Beogradu, a mi smo proveravali kako rade godinu nakon što je aplikacija pokrenuta.

Ne samo što ste zakazali vožnju, već u roku od nekoliko minuta stiže vam i fotografija vozača, tačna lokacija na kojoj se nalazi, pa i okvirna cena usluge. Srpski Uber, aplikacija Car Go, startap >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << koji je u Srbiju doneo novitete u prevozu. Samo po nekim detaljima, razlikuje se od Ubera.

"Prva i očigledna razlika je da smo mi domaća kompanija, koja je razvila jednu aplikaciju koja je slična. Razlika je i u tome što mi radimo drugačiju naplatu unutar aplikacije i postoji i pripejd i postpejd opcija za naše korisnike", objašnjava Vuk Guberinić.

Pripejd funkcioniše po principu kredita, koji korisnik plati, i sa tog računa mu se skida trošak svake vožnje. Usluge su za sada jeftinije do 30 odsto u odnosu na prevoz taksijem, u zavisnosti od lokacije. Probleme, kakve je imao Uber u celom svetu, nisu imali. Servis će se, prema rečima njegovih pokretača, menjati i poboljšati.

"Ovo je vrlo inovativno za jedan prostor kao što je Srbija, mi imamo najmodernji način plaćanja u Srbiji, iako smo jedan mali startap. Ovakva ideja jeste ptostojala, ali trebalo je razviti sve to od nule i prilagoditi našem tržuištu. Od same države ne očekujemo neka prevelika sredstva, osim možda pri zapošljavanju više ljudi, koji bi bili u samom sektoru prevoza putnika", kaže Guberinić.

A u ovoj oblasti, kažu u firmi, postoji veliki potencijal za zapošljavanje. Oni koji u sistemu već rade, zadovoljni su zaradom.

"Ako se pristupi temi vrlo ozbiljno, može pristojno da se živi i više nego pristojno. To je budućnost, svet ide ka tome, ne možete da ugasite Fejsbuk, ne možete da ugasite Viber. Ja nisam hteo da se priklonim, ali jednostavno ako hoćeš da egzistiraš, da živiš, moraš da se prikloniš", kaže vozač Branko Pavlić.

A da li su Beograđani prihvatili inovacije u prevozu? Za godinu dana postoijanja, Car Go je imao oko 20 hiljada vožnji po gradu. Dobre strane aplikacije prepoznale su i kompanije. Čak njih 40 saradjuje sa ovim startupom.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vozite se i platite vožnju preko aplikacije

Izvor: N1 televizija, 22.Dec.2016

Car:Go, aplikacija koja je srpski prototip poznatog Ubera, omogućava naručivanje i plaćanje vožnje preko aplikacije na mobilnom telefonu. Taj inovativni pristup, treba da olakša i pojeftini prevoz u Beogradu, a mi smo proveravali kako rade godinu nakon što je aplikacija pokrenuta...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.