Srpski lešnik savršen za nutelu, ne brinite VIDEO

Izvor: B92, 24.Okt.2018, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srpski lešnik savršen za nutelu, ne brinite" VIDEO

Beograd -- Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović poručio je da niko u Srbiji ne brine zbog lešnika i italijanskog Ferera jer ta kompanija dugoročno ostaje u Srbiji.

"Ovo je samo dokaz koliko jedna dezinformacija može da napravi cirkusa. Ne samo da ta informacija nije tačna nego sve suprotno, kao odraz u ogledalu", kazao je Nedimović za Prvu TV odgovarajući na pitanje koliko ima istine da će se italijanski Ferero povući sa našeg tržišta.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rečima, Ferero je tek završio prvu fazu i podigao 600 hektara svog zasada, ima 197 kooperanata, ukupno 1.000 hektara u kooperacijama, hoće da dostigne 10.000 ha, dakle 10 puta više.

"Oni su nama predstavili program razvoja do 2025. godine. Njima prvi plodovi tek treba da dođu, lešnik tek u sedmoj godini odbacuje svoje prve pune plodove. Šta da kažem? Šta reći a ne zaplakati?", naveo je ministar i dodao da ne samo da će Ferero da se razvija nego ubacuje u petu brzinu.

Kako je istakao, geografska širina Srbije i klimatske prilike su takve da Fereru savršeno odgovara kvalitet našeg lešnika za nutelu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ministar poljoprivrede: Fereru savršeno odgovara kvalitet našeg lešnika

Izvor: BKTV News, 24.Okt.2018

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović poručio je da niko u Srbiji ne brine zbog lešnika i italijanskog Ferera jer ta kompanija dugoročno ostaje u Srbiji..."Ovo je samo dokaz koliko jedna dezinformacija može da napravi cirkusa. Ne samo da ta informacija nije tačna nego sve suprotno, kao odraz...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.