Srpski kralj mesa o hotelu: Koštaće me 14 mil €

Izvor: B92, 28.Avg.2017, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski kralj mesa o hotelu: Koštaće me 14 mil €

Vlasnik Industrije mesa "Matijević" Petar Matijević rekao je da će za nekoliko dana početi radovi na rekonstrukciji i preuređenju zgrade Jugoeksporta.

Zgrada će bit preuređena u hotel sa četiri zvezdice koji će se zvati "Centar Beograd".

On za agenciju Beta rekao da su obezbeđene dozvole i da će istovremeno početi radovi na fasadi i u unutrašnjosti.

"Zgrada je pod zaštitom države kao spomenik kulture pa fasada neće biti menjana već će samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obnovljena, krečenjem u belo", rekao je Matijević.

Dodao je da će hotel imati 68 soba i da će ga rekonstrukcija koštati skoro koliko i kupovina zgrade.

"Zgradu od 5.500 kvadrata platio sam oko 7,5 miliona evra, a investiraću skoro još toliko, tako da će me hotel koštati oko 14 miliona evra", rekao je Matijević.

Hotel će se, prema njegovim rečima, zvati "Centar" zbog toga što se i hotel u Novom Sadu u njegovom vlasništvu tako zove, a oba se nalaze u samom centru grada.

Dodao je da će u hotelu "Centar" u Beogradu zaposliti 30 radnika, a planirano je da bude otvoren krajem ove godine.

Matijević je kupio poslovnu zgradu Jugoeksporta od 5.500 kvadrata i preuzeo je u februaru ove godine i to će biti peti hotel u njegovom vlasništvu jer tri ima u Zrenjaninu i jedan u Novom Sadu.

Zgrada Jugoeksporta je sazidana 1923. po projektu Matije Bleha, a nekoliko puta je nuđena na prodaju. Na prvoj prodaji početna cena je bila 20 miliona evra, ali je cena zgrade padala posle svake neuspešne licitacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.