Srpska prepečenica stigla do Diseldorfa i  srušila sve granice

Izvor: B92, 26.Maj.2022, 16:35

Srpska prepečenica stigla do Diseldorfa i " srušila sve granice

Da je za domaću mučenicu – prepečenicu čuo ceo svet, u to nema sumnje.

To je bila ulaznica za srpske proizvođače vina i rakije da učestvuju na Međunarodnom sajmu ovih alkoholnih pića "Provin" u Diseldorfu u Nemačkoj. Oni su i sklopili prve ugovore, čija vrednost premašuje ogromnih 400.000 evra.

"Na sajmu su potpisana četiri ugovora, odnosno, predugovora, a približava vrednost očekivanih izzvoznih poslova iznosi 420 000 evra. Učešće srpskih kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na jednoj od najuglednijih međunarodnih izložbi vina i alkoholnih pića u Evropi direktno će doprineti kvalitetnijem pozicioniranju srpskih brendova i ukupnom izvozu”, ističu u Privrednoj komori Srbije za agenciju RINA.

Među osam vinarija i šest destilerija iz naše zemlje, na sajmu su učestvovali i proizvođači rakije iz čačanskog kraja, odnosno, poznate destilerije „Jelički dukat”.

U organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije, nakon dve godine pauze ove sajamske manifestacije zbog pandemije koronavirusa, na nacionalnom štandu predstavilo se 14 izlagača iz naše zemlje – osam vinarija i šest destilerija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.