Srpska firma POBEDNIK takmičenja evropskih startapova!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2019, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska firma POBEDNIK takmičenja evropskih startapova!

Srpski startap "Boostowski" pobednik je takmičenja inovativnih firmi iz Evrope.

Srpski startap "Boostowski" pobednik je takmičenja inovativnih firmi iz Evrope u okviru ugledne Spark.me konferencije koja je pod sloganom "Business Meets Digital Innovation" ove godine održana sedmi put, proteklog vikenda, u tivatskoj marini "Porto Montenegro".

Boostowski, koju su osnovali  kompanija, digitalni  studio "30 Hills", i Biljana Ždrale, konsultant prodaje, priznanje je zavredio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rešenjem – aplikacijom namenjenom unapređenju poslovanja maloprodajnih lanaca.

Kao pobednik Boostowski je jedan od startapova koji će predstavljati Evropu na svetskom prvenstvu TechCrunch Disrupt u San Francisku, od 2. do 4. oktobra.

TC Disrupt je, inače, jedna od najpoznatijih globalnih konferencija na kojoj ideje i rešenja prezentuju inovacioni startapovi iz celog sveta i učešće na tom takmičenju je san svakog preduzetnika u IT industriji. Na ovoj konferenciji su se kao startapovi svojevremeno predstavljale danas svetski poznate kompanije kao što su Dropbox, Trello ili Yammer.

- Pobednička aplikacija našeg startapa omogućava efikasnije poslovanje maloprodajnih firmi kroz praćenje trenutnih rezultata, smanjenje troškova i povećanje motivisanosti prodavaca. Prati postavljene dnevne ciljeve, rezultate prodaje u realnom vremenu, daje pregled obuka i treninga na osnovu individualnih rezultata. Unapređenjem edukacije prodavaca, kao i smanjivanjem troškova obuke, direktno utiče na uspeh kompanije - objašnjava Đorđe Filipović, direktor IKT haba "30 Hills".

Inicijativa  je, kaže, ovoga puta, potekla od Biljane Ždrale, dugogodišnjeg konsultanta  prodaje koja je kroz praksu prepoznala probleme sa kojima se često susreću maloprodajni lanci, a "30 Hills" je uradio strategiju digitalne transformacije iz koje je izrastao startap "Boostowski".

- Ovo je veliki uspeh našeg startapa i odličan primer povezivanja privrede sa IT sektorom, čemu je Privredna komora Srbije posebno posvećena. Uveren sam da će se i kod nas, kao i svetu, posebno velike kompanije sve više okretati inovacionim startapovima, obraćati im se za rešavanje problema u svakodnevnom poslovanju i za podršku razvoju, ulagati svoj kapital u njihove inovativne ideje i koristeći potencijal startap zajednice unapređivati sve segmente svoje organizacije i poslovanja - kaže Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Srpski startap Boostowski pobednik takmičenja u Tivtu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2019

Srpski startap "Boostowski" pobednik je takmičenja inovativnih firmi iz Evrope u okviru ugledne Spark.me konferencije koja je pod sloganom "Business Meets Digital Innovation" ove godine održana sedmi put, u tivatskoj marini "Porto Montenegro", saopštila je danas Privredna komora Srbije...Startapu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.