Srbija za godinu dana najbolja u regionu po platama?

Izvor: Mondo, 07.Jul.2019, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija za godinu dana najbolja u regionu po platama?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas će Srbija do kraja godine biti najbolja u regionu i da očekuje da za godinu dana bude prva po visini plata na Zapadnom Balkanu.

Foto: MONDO/Mario Milojević

On je kazao da će Srbija prema Svetskoj banci do 2020. godine biti prva po rastu u regionu, a da će u naredne tri godine BDP kumulativno porasti za 12,5 odsto.

"MMF kaže da će BDP per capita do 2023. iznosti skoro 10. 400 dolara po glavi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << stanovnika. Što je u odnosu na 2018. godinu povećanje za 44 odsto. To je najveći rast u poređenju sa susednim zemljama", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Upitan o izjavi predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da će Srbija "prodati EPS", Vučić je rekao da ne samo da da "ne namerava da prodaje elektroprivredu", već da Srbija namerava da kupuje elektroprivrede u susedstvu.

ZNAČAJNO uvećanje penzija!

"Planiramo da jačamo EPS, da ga štitimo, da bude najveća kompanija na Balkanu. Znaju (Đilas) da je vredna investicija, pa misli da bi mogao da zgrne još 500 miliona evra za sebe", rekao Vučić.

Želimo da EPS bude najjača kompanija u okruženju, naglasio je Vučić.

Vučić je te navode nazvao lažima i dodao da ni Telekom Srbije nije na prodaju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić očekuje da za godinu dana Srbija bude prva na Zapadnom Balkanu po visini plata

Izvor: Beta, 07.Jul.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas će Srbija do kraja godine biti najbolja u regionu i da očekuje da za godinu dana bude prva po visini plata na Zapadnom Balkanu. On je kazao da će Srbija prema Svetskoj banci do 2020. godine biti prva po rastu u regionu, a da će u naredne tri godine...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.