Srbija više nema udeo u Institutu u Igalu, prodato CG biznismenu

Izvor: B92, 02.Sep.2018, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija više nema udeo u Institutu u Igalu, prodato CG biznismenu

Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) Vile Oliva, biznismena Žarka Rakčevića, kupilo je na Montenegroberzi skoro 26 odsto akcija Instituta "Simo Milošević".

Rakčević je agenciji Mina-business kazao da je HTP Vile Oliva kupila 99,19 hiljada akcija Instituta po ceni od 28,5 evra za jednu, odnosno ukupno 2,83 miliona evra, prenosi Seebiz.

„Mi smo već više meseci sa partnerima obilazili Insitut i pravili ekonomsku, finansijsku i tehničku analizu te kompanije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon čega smo poslali pismo o namerama za kupovinu nadležnim organima u Crnoj Gori i Srbiji“, rekao je Rakčević.

On je naveo da su kao odgovor na tu inicijativu nadležni organi u Srbiji doneli odluku da svoje vlasništvo od skoro 26 odsto, odnosno 99,19 hiljada akcija u Institutu prodaju po ceni koja je bila najveća do tada na berzi.

„Kako smo ranije kupili jedan deo akcija Instituta, sada HTP Vile Oliva posjeduje blizu 27 odsto akcija“, precizirao je Rakčević.

On je saopštio da se nada da će to turističko preduzeće, kada država Crna Gora odluči da objavi tender za prodaju 56 odsto akcija, dati najpovoljniju ponudu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HTP "Vile Oliva" kupile 26 odsto akcija Instituta "Simo Milošević"

Izvor: Blic, 02.Sep.2018

Hotelsko-turističko preduzeće (HTP) "Vile Oliva", biznismena Žarka Rakčevića, kupilo je na Montenegroberzi skoro 26 odsto akcija Instituta "Simo Milošević".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.