Srbija skida Kinu s trona: Najduža gondola na našoj planini VIDEO

Izvor: B92, 04.Dec.2018, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija "skida" Kinu s trona: Najduža gondola na našoj planini VIDEO

Zlatibor -- Srbija će na leto postati zemlja sa najvećom gondolom na svetu.

Najduža svetska panoramska gondola nalazi se u Kini i duga je 7,4 kilometra ali, ako sve bude teklo po planu, do leta bi titulu bi mogla da joj preuzme zlatiborska gondola Gold sa devet kilometara dugom trasom.

Izgradnja gondole na Zlatiboru stigla je do treće faze.

"Očekujemo da kroz nekoliko dana dobijemo dozvolu za preostalih 17 stubova do vrha Tornika. Imovinsko-pravni odnosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su nas najviše kočili su završeni, tehnička dokumentacija je spremna, očekujem da ćemo u narednih par nedelja dobiti i dozvolu za četvrtu fazu", kaže Bojana Božanić, direktorka JP Gold gondola Zlatibor.

Peta faza podrazumeva izgradnju međustanica na Ribničkom jezeru i u toku je postupak izlaganja u katastru za otuđenje javnog vlasništva nad parcelom.

Radovi na izgradnji gondole se odvijaju uz nadzor dobavljača opreme, francuske kompanije Pomagalski.

Koliki će biti kapacitet žičare i kakva su očekivanja za isplativost investicjje od 13 miliona evra, pogledajte u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.