Srbija oduvala Hrvatsku: Stigle prognoze rasta BDP za prvi kvartal 2020. godine! Naša zemlja prednjači

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2020, 13:49

Srbija oduvala Hrvatsku: Stigle prognoze rasta BDP za prvi kvartal 2020. godine! Naša zemlja prednjači

Pozitivan trend rasta se nastavlja

Srbija je ostvarila ubedljivo najveći rast bruto društvenog proizvoda u regionu. U prvom kvartalu 2020. godine rast srpske privrede je iznosio fantastičnih 5,2%, dok je privredni rast Hrvatske iznosio 0,4%. Srbija je nastavila odličan trend rasta privredne aktivnosti, koje su posledica privrednih reformi koje sprovodi poslednjih godina i postala je zemlja koju prepoznaju strani investitori iz svih zemalja sveta kao državu stabilnosti, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << privredne tako i političke. Istakli smo se kao centar regiona i zahvaljujući tome veliki broj kompanija otvara svoje fabrike u našoj zemlji.

Privredni rast u poslednjem kvartalu 2019. godine je iznosio impozantnih 6,2% i bio je dva i po puta veći od rasta Hrvatske koji je bio svega 2,5%. Srbija je prethodnu godinu završila sa privrednim rastom od 4,2%. Na osnovu prvog kvartala može se slobodno reći da će privredni rast u Srbiji u 2020. godini biti najveći u regionu, a sigurno i među najvećima u Evropi, ako ne i najveći.

Ovi statistički podaci potvrđuju reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je u maju mesecu ove godine najavio da je da će Srbija ove godine po visini stope rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP) biti prva zemlja na evropskom kontinentu i jedna od najboljih zemalja u celom svetu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.