Srbija najbrže rastuća ekonomija u Evropi   

Izvor: Capital.ba, 07.Jun.2020, 14:49

Srbija najbrže rastuća ekonomija u Evropi   

BEOGRAD , U prvom kvartalu ove godine, Srbija je najbrže rastuća ekonomija Evrope, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.     “Dobili smo podatke za Irsku i Maltu, njih smo čekali. Formalno i zvanično Srbija je najbrža rastuća ekonomija cele Evrope u prvom kvartalu, po Evrostatu”, rekao je Vučić za TV Pančevo.   Prema njegovim riječima, Irska je “rasla” 0,5 odsto BDP-a, a Malta 1,2 odsto u prvom kvartalu. “Ja sam na to ponosan. Niko nikada u Srbiji nije pomislio >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << da će to moći da se uradi“, rekao je Vučić. Srbija je u prvom kvartalu zabilježila rast od pet odsto BDP-a. Vučić je istakao da su Njemačka i Kina izašle snažnije iz krize zbog pandemije korona virusa i dodao da će se u skladu s tim menjati geopolitička opredeljenja i pozicija pojedinih zemalja. “Niko nije dobitnik, svi su gubitnici, napadnuti od teškog nevidljivog protivnika. Ako je neko izašao snažniji onda su to Nemačka i Kina“, objasnio je Vučić u emisiji “Lice nacije” TV Pančevo i TV Dunav. On je rekao da je tačno da se poslednjih nekoliko mjeseci svijet promenio geopolitički više nego u proteklih više decenija. Njemačka je, prema njegovim rečima, izrasla u apsolutno dominantnu silu Evrope i time je, uz veću hegemonijaziju i jedinstvo EU, izbila na prvo mesto liste najmoćnijih zemalja sveta. “Ona je izašla kao veliki pobednik i ključni konkurent SAD i Kini”, podvukao je on. Vučić je kazao da se pokazalo koje velike ekonomije mogu da izdrže krizu. “Možemo da budemo srećni što naša mala ekonomija u okruženju malih dobro stoji. Od velikih ekonomija nemačka i kineska brže i lakše izlaze iz krize. Nadam se da će i SAD izaći brže iz krize“, naglasio je on. Чланак Srbija najbrže rastuća ekonomija u Evropi    се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Vučić otkrio podatke Evrostata: Srbija i zvanično najbrže rastuća ekonomija u Evropi

Izvor: Večernje novosti, 07.Jun.2020

U prvom kvartalu ove godine, Srbija je najbrže rastuća ekonomija Evrope, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić U prvom kvartalu ove godine, Srbija je najbrže rastuća ekonomija Evrope, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić."Dobili smo podatke za Irsku i Maltu,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.