Srbija jedan od vodećih startap ekosistema u Evropi

Izvor: RTS, 29.Avg.2019, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija jedan od vodećih startap ekosistema u Evropi

Predstavljeni rezultati istraživanja prema kojima je Srbija svrstana među pet liderskih startap ekosistema u Evropi. Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović je istakao da se mora učiniti sve da ubuduće ima što više mladih koji će upisivati tehničke fakultete.
Rezultati istraživanja startap ekosistema, koje je sprovela organizacija "Startap Džinom", predstavljeni su na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za medije ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića i direktora te organizacije, Žan Fransoa Gotsjea.

Popović je istakao da će se učiniti sve kako bi što više mladih otvaralo startap kompanije i kako bi privukli mlade iz regiona u Srbiju.
"Moramo inovaciono preduzetništvo da razvijamo više, da imamo što više startap kompanije i tako jačamo inovacioni ekosistem", rekao je Popović.
Žan Fransoa Gotsje je istakao značaj razvoja infrastrukture, kao i saradnje javnih institucija sa privatnim inicijativama.
"Srbija je postigla dobre rezultate i ide u dobrom smeru. Takođe, važno je da postoji finansiranje u ranoj fazi, ali i da zajednica podržava pokretanje startapa. Davaćemo preporuke, a sve da bi Srbija postala lider u otvaranju novih radnih mesta u ovoj oblasti", rekao je Gotsje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SRBIJA LIDER NA BALKANU U RAZVOJU STARTAPOVA Srpski inženjeri među pet najboljih u svetu

Izvor: Blic, 29.Avg.2019

"Prema istraživanju američkog Startap Džinoma (Startup Genome), najrelevantnije svetske organizacije za istraživanje startap ekosistema, srpski inženjerski kadar svrstan je među pet najkvalitetnijih u svetu. Ovo istraživanje je važan signal za investitore da ulažu u Srbiju i srpske startap kompanije",...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.