Spremite i 1.400 RSD mesečno: Najveći problem u zgradama... VIDEO

Izvor: B92, 30.Avg.2018, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spremite i 1.400 RSD mesečno: Najveći problem u zgradama... VIDEO

Beograd -- Beograđani kojima zgrade održava Gradsko stambeno preduzeće neprijatno su iznenađeni najavom da će im održavanje poskupeti za 50 odsto.

A šta je razlog za poskupljenje?

Ako živite u petnaestospratnici, a ne radi vam jedan lift, blago je reći da ste u paklu. Ovaj drugi stalno je pun, čeka se dugo, a računi stižu.

Gradsko stambeno je pod izgovorom da bi trebalo liftovi da se bolje održavaju poskupelo svoje usluge održavanja sa 11 na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 17 dinara po kvadratu

"Dve nedelje nam lift ne radi, zato što nemaju rezervni deo, dugme da promene čeka se po nedelju dana, mislim da je to - udri po boraniji, ni znanja u radu, a samo da uzmu ljudima pare", kaže upravnik zgrade Velizar Jovanović.

Neće svi Beograđani dobiti veći iznos na računima Infostana. Poskupeće samo oni stanovi koje održava gradsko stambeno, a njih je oko 250.000. Za stan od 50 kvadrata, stambeno će sada naplaćivati 850 dinara, kada se sabere sa čišćenjem i prosečnom naknadom upravniku, to izađe na 1400 dinara.

"Mislim da je korektno, ali da se održavaju, a naš recimo ne radi već deset dana", kaže jedan od građana.

"Ne vredi tu nešto preduzimati, pokušavala sam ja tu preko opštine, pa prebacuju s telefona na telefon", ističe jedna sugrađanka.

"Moji kumovi žive u zgradi gde se ne održava ništa, ali ako bi se održavalo, onda podržavam, jer liftovi su najveći problem u tim stambenim zgradama", kažu.

Najveći je problem i što je Nadzorni odbor gradskog stambenog samoinicijativno povećao cenu svoje usluga, a gradonačelnik tvrdi da ne zna šta je potpisao

Gradsko stambeno, kao ni Sekretarijat za stambene i komunalne poslove nas nisu udostojili odgovora, baš kao i mnoge upravnike zgrade. Po novom zakonu, pre podizanja cene moraju da se konsultuju sa stambenim zajednicama

"Sada se domaćinski svi ophodimo pema zgradi ima dosta tih zahteva i onda gradsko stambeno j u zagušenju, tromi su, sporo odgovaraju na naše zahteve i kasne s intervencijama", kaže Ljubiša Banovački iz Udruženja profesionalnih upravnika Beograda

Da ironija bude veća, gradsko stambeno u zgradi na Studentskom trgu ne održava lift, jer je star i nema delova. Ta uloga poverena je drugoj firmi.

"Dakle, imamo situaciju da je gradsko stambeno na konto lifta u ovoj zgradi 49 odsto i vlasnici stanova i ja kao upravnik ne dobijamo tu uslugu jer je oni ne izvršavaju", objašnjava on.

Mnoge nove zgrade i naselja po Beogradu odavno plaćaju mnogo više održavanje od onog u gradskom stambenom. Dakle, rešenje je možda u raskidanju ugovora i prelazak kod drugog koji nudi bolju cenu i uslugu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Spremite i 1.400 RSD mesečno: Najveći problem u zgradama... VIDEO

Izvor: Press, 30.Avg.2018

Beograd Beograđani kojima zgrade održava Gradsko stambeno preduzeće neprijatno su iznenađeni najavom da će im održavanje poskupeti za 50 odsto. . Foto: Thinkstock. . . A šta je razlog za poskupljenje?. Ako živite...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.