Sportsko-turistički kompleks na Resničkom jezeru biće gotov do kraja iduće godine

Izvor: B92, 23.Okt.2019, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sportsko-turistički kompleks na Resničkom jezeru biće gotov do kraja iduće godine

Ugovor o realizaciji projekta uređenja slobodnih površina na jezeru Resnik i početku radova na izgradnji sportsko-turističkog kompleksa potpisan je danas.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, rekao je da će taj kompleks biti završen do proleća 2020.

Ugovor su u opštini Rakovica potpisali predsednik te opštine Vladan Kocić i sekretar u Sekretarijatu za privredu grada Beograda Milinko Veličković, a prisustvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je i državni sekretar u MUP-u Milosav Miličković.

Oni su nakon potpisivanja ugovora obišli početak radova na revitalizaciji jezera u Resniku.

Vesić je rekao da je veoma zadovoljan zato što su danas počeli radovi na uređenju sportskog kompleksa oko jezera Resnik i da će biti završeni do proleća.

Podsetio je da ta inicijativa postoji već skoro sedam godina i da ju je pokrenuo tadašnji predsednik opštine Miličković, ističući da je sada postojala politička volja i mogućnost da se to realizuje.

"Imali smo novca, a morali su prethodno da se reše imovinsko-pravni odnosi i da se urade projekti, ali uspeli smo sve da završimo i počeli uređenje jezera", rekao je Vesić.

Kaže da će to biti važan turistički sadržaj u toj opštini i za Beograđane pošto se nalazi na svega 17 km od centra grada, 20 km od aerodorma, pet ili šest km od Avale i jedan kilometar od obilaznice, tako da je lako doći do njega.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.