Šok: Ko ima kaznu za bus plus ne može iz zemlje

Izvor: B92, 30.Jul.2017, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šok: Ko ima kaznu za bus plus ne može iz zemlje

Beograd -- Ako se građanin ne odazove na dva sudska poziva, policija dobija nalog da ga privede, a ako u tome ne uspe sud izdaje poternicu.

Tako da umesto na letovanju neplatiša će završiti na sudu, piše Politika u današnjem štampanom izdanju.

Naplata prekršajnih kazni smanjena je za osam miliona dinara dnevno od kada je Ustavni sud ocenio neustavnim član 336. Zakona o prekršajima.

Po toj odredbi, građani koji nisu izmirili novčane kazne nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogli da dobiju vozačku i saobraćajnu dozvolu niti potvrdu o registraciji vozila.

Portparol Prekršajnog apelacionog suda Aleksandar Ilić kaže da građani na dnevnom nivou, u celoj Srbiji, izbegavaju da plate prekršajne kazne za osam miliona dinara manje u odnosu na period pre odluke Ustavnog suda, koja je doneta početkom novembra prošle godine.

Ako se građanin ne odazove na dva sudska poziva, sud daje nalog policiji da ga privede, a ako ga policija ne pronađe - sud izdaje poternicu. U takvoj situaciji građanin može biti zadržan na na graničnom prelazu.

Nedavno su medji izvestili da jedna naša sugrađanka nije mogla da izađe iz zemlje zato što je granična policija u regustru pronašla da nije platila kaznu za bus plus.

Iz MUP-a nisu odgovorili na pitanje koliko je ove godine bilo vraćeno građana sa granice zbog neplaćenih kazni.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Niste platili kaznu za bus plus? Onda ne možete iz zemlje

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jul.2017

Ako se građanin ne odazove na dva sudska poziva, policija dobija nalog da ga privede, a ako u tome ne uspe sud izdaje poternicu...Tako da umesto na letovanju neplatiša će završiti na sudu, piše Politika u današnjem štampanom izdanju...Naplata prekršajnih kazni smanjena je za osam miliona dinara...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.